Bejelentkezés

Megújul a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete

Közzétéve: 2022. 09. 23. | szerző: Dávid Pap

Mi az az MFHE és mik a céljai?

Az MFHE a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete, mely 1991-ben alakult független, országos hallgatói Egyesület. Több évtizedes fennállása óta fogorvosgenerációknak biztosít szakmai támogató közösséget, ezen felül célja a közösségépítés és a hazai egyetemek hallgatóinak összekötése is.

Az egyesület célja a saját tagjai, fogorvostan-hallgatók és fogorvosok érdekképviselete, szakmai, intellektuális fejlődésüknek és jobb lehetőségeinek biztosítása a rendezvények szervezése. Az Egyesület kiemelt célja továbbá a gyermekeknek és az ifjúságnak a megfelelő, fogászattal kapcsolatos oktatása, valamint a szájüregi megbetegedések visszaszorítása és a társadalom életminőségének javítása érdekében a szájhigiénia általános növelése és a prevenció/megelőzés fontosságának közvetítése.

A MFHE új vezetéssel vág neki a 2022/23-as tanévnek. Erről Pap Dávidot (Semmelweis Egyetem) kérdeztük, az Egyesület új országos vezetőjét.

Miben lesz más az eddigiekhez képest a megújult MFHE?

Az elmúlt években koronavírus miatt korlátozottan volt lehetőség különböző programokat szervezni a hallgatóknak, azonban a járvány csillapodásával szeretnénk újraéleszteni és felpörgetni az Egyesület életét. Célunk, hogy minél több partneri együttműködést kössünk intézményekkel, nagyobb cégekkel, a vezető fogászati termékek gyártóival, annak érdekében, hogy a prevenciós tevékenységünk még szélesebb körben eljusson a fiatalabb és idősebb generációkhoz.

Szeretnénk a hallgatóknak szakmai tapasztalatszerzésre lehetőségeket biztosítani, mind az Egyetemi Klinikákon, mind pedig magánrendelőkben, ezekkel illetve oktatási programjainkkal is segítve a szakmai fejlődést.

Mik a rövidtávú célok és milyen programokra számíthatnak a hallgatók a 2022/23-as tanévben?

Számos szájhigiéniai tanácsadást és preventív foglalkozást szervezünk, hogy minél több emberrel megismertessük a szájhigiénia és a fogápolás fontosságát és eszközeit. Szakmai programjainkkal közelebb hozni a hallgatókat a 21. század fogorvoslásához, melyek során valós értékekkel gyarapodhatnak a résztvevők. Ezeken felül csapatépítő, közösségi rendezvények is tervezünk, mely lehetőséget biztosít az egyetemek közötti kapcsolatteremtésre, együttműködésekre, barátságok kialakítására.

Kiknek ajánlanád, hogy csatlakozzanak az Egyesülethez? Miért éri meg csatlakozni az Egyesülethez?

Minden olyan hallgatónak,

...és hogy mindezen felül miért éri meg csatlakozni? Tanulmányaid során MFHE pontokat gyűjthetsz amiket különböző ajándékokra váltunk be Neked.

Hol találkozhattunk már a megújuló MFHE-vel?

A prevenció jegyében Egyesületünk a frissen felvett fogorvostan-hallgatóknak szájhigiéniás oktatást tartott a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem gólyatáborában.

Ezeken felül az EFOTT fesztiválon és a Campus Fesztiválon is találkozhattatok velünk.

Az Egyesület mind a négy hazai fogorvos képzőhelyen rendelkezik helyi Bizottsággal, melyekhez forduljatok bizalommal vagy vegyétek fel velünk a kapcsolatot a hello@mfhe.hu e-mail címen.

Közelgő események:

MFHE Diplomabuli 2024

Helyszín: GURU Sky Penthouse & Terrace
Dátum: 2024. 07. 18. 20:00
Pontok: 0 Pont
Az MFHE Diplomabulira az ország összes végzős fogorvostanhallgatóját várjuk, hogy megismerkedhessetek egymással és szakmai kapcsolatokat építessetek. 

MFHE Diplomanap 2024 - PTE

Helyszín: PTE
Dátum: 2024. 06. 27. 10:00
Pontok: 0 Pont
Jelentkezz az MFHE diplomanap 2024 rendezvényre, amely 2024 június 27-én 10:00-16:00. 
Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4
Adószám: 19665205-1-42
hello@mfhe.hu
Adatkezelési tájékoztató

Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. | Adószám: 19665205-1-42 | hello@mfhe.hu | Adatkezelési tájékoztató

MFHE
Szponzoraink